ייעוץ זוגי לבניית זוגיות מאושרת מבוסס כלים מחקריים ותרגול מיינדפולנס, קשיבות. ייעוץ זוגי מתאים למשברים זוגיים, לשיפור הזוגיות, לשיקום אחרי בגידה, לזוגיות פרק ב', ועוד
 
ייעוץ זוגי מבוסס מיינדפולנס - ד"ר עומר גלעדי

אודות הקליניקה לייעוץ זוגי

נעים מאוד!

אני עומר גלעדי, אני מטפלת פרטנית וזוגית מאז שנת 2008, ומתמחה במיינדפולנס מאז שנת 2012. אני בעלת תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים, תואר שני בבריאות הוליסטית ואמנויות, ותואר שלישי (דוקטורט) בנושא ההשפעה של מיינדפולנס על טיפולי פריון.

לאחר ההתמחות בסדנאות מיינדפולנס במסגרת עבודת המחקר לדוקטורט, למדתי ייעוץ זוגי במספר מסגרות, ובין השאר סיימתי את השלב הבסיסי והשלב המתקדם של לימודי ייעוץ זוגי מטעם מכון גוטמן – המכון שפיתח מודל לייעוץ זוגי מבוסס מחקר בעקבות מעקב אחר אלפי זוגות על פני שלושה עשורים ובידוד המאפיינים השונים במערכת יחסים שעובדת ובמערכת יחסים שלא עובדת. ג'ון וג'ולי גוטמן פיתחו מודל שיכול לחזות בדיוק מפתיע את איכות הקשר וטכניקה לטיפול זוגי הכוללת תרגילים לכל ההיבטים שהם גילו שהופכים זוגיות לקרובה, טובה ונעימה. 

הלימודים במסגרות השונות הביאו לשיטת טיפול מבוססת מחקר בקליניקה. בדרך כלל, התהליך כולל מילוי מערך של שאלונים מקיפים, פגישת אבחון זוגית ובהמשך גם פגישות פרטניות, קביעת יעדי טיפול וקבלת כלים. ביחד עם זאת, ממש חשוב לי להגיד, שהזוגות שמגיעים לקליניקה מביאים איתם כל זוג את הסיפור שלו – והתהליך נבנה ביחד איתכם, בכל פעם מחדש. ארסנל הכלים ישמש אותנו בדרך שאתם תבחרו ללכת בה ביחד איתי, ומה שאתם תביאו ותגדירו כחשוב הוא מה שנטפל בו, ביחד עם שיקוף אובייקטיבי שלי את המצב, מידע וגישור על פערים.

הגישה מבוססת מיינדפולנס בקליניקה אומרת, שאנחנו מתבוננים במה שקורה בינינו ברגע הזה, ולומדים להכיל את מה שקורה בסקרנות לא שיפוטית. זו ההגדרה המוצלחת ביותר שאני מכירה עבור מיינדפולנס – סקרנות לא שיפוטית למה שקורה ברגע הזה. לא נחשוש "לצלול" אחורה אם יהיה צורך, אבל בסופו של יום, אנחנו מתמקדים במה שקורה כרגע ביניכם (ומניחים שהעבר של כל אחד מכם מכומס בו ומשפיע עליו),  לומדים לתקשר אחרת, להקשיב אחרת, לבטא רגשות וצרכים אחרת, להתקרב אחרת, ועוד ועוד.

במשך כמעט שני עשורים הייתי נשואה ליובל, אהובי מקדמת דנא. גם היום, בהסתכלות אחורה, אני מרגישה ברת מזל שהיתה לי הזכות לאהוב ולהיות נאהבת כך. חלקנו בית, קריירה משותפת, וגידלנו ביחד ארבעה ילדים ולא מעט כלבים וחתולים.
בשנת 2019 יובל, שמתמודד עם מאניה דיפרסיה, בחר להפסיק לקחת את הטיפול שלו בצורה סדירה מה שהוביל ליציאות חוזרות מאיזון. במשך חמש שנים חווינו תקופות של היי ותקופות של דיכאון לסירוגין, עד שבשנת 2023 הרגשתי שהגיע הזמן לוותר על הזוגיות ולהמשיך לטפל בילדים שסבלו מהמצב (וגם בעצמי, אחרי הכל, בזוגיות "לטוב ולרע" אף אחד משני בני הזוג לא אמור להפוך את חייו של השני קשים כל כך, מבלי לנקוט בצעדים שהוא יכול על מנת לשפר את המצב).
ההתמודדות עם מאניה דיפרסיה היתה לא פשוטה אבל העניקה לי כלים רבים גם לניהול מערכות יחסים וגם להבנה, מתי אולי כדאי לשקול לשחרר.

 

דילוג לתוכן