ייעוץ זוגי לבניית זוגיות מאושרת מבוסס כלים מחקריים ותרגול מיינדפולנס, קשיבות. ייעוץ זוגי מתאים למשברים זוגיים, לשיפור הזוגיות, לשיקום אחרי בגידה, לזוגיות פרק ב', ועוד
 
הטיפים הכי חשובים לבחירת מטפל או מטפלת זוגית

הטיפים הכי חשובים לבחירת מטפל או מטפלת זוגית

טיפול זוגי, או ייעוץ זוגי, הוא התחייבות משותפת למסלול – שאתם מקווים שיעזור לכם להעלות את הזוגיות שלכם על פסים של צמיחה וסיפוק. כשזה עובד, זה פשוט נפלא: אתם לומדים דרכים חדשות לתקשר, לאהוב, ולענות על הצרכים של בן או בת הזוג. אבל ברור לכולנו, שייעוץ זוגי שעובד תלוי בהרבה מרכיבים, כשאחד הבולטים בהם הוא בחירת המטפל הזוגי המתאים לכם.

כבר כאן אולי כדאי לחדד נקודה: אין מטפל זוגי "טוב", שמתאים לכולם. לכם יש את השפה שלכם, את ההעדפות של כל אחד מכם והנטיות שלכם כזוג – וחשוב שתמצאו מטפל או מטפלת זוגית שידברו אליכם בשפה שלכם. חשוב שתמצאו איש מקצוע שיהיה שם עבורכם, שיאפשר מרחב נכון, מקצועי, אינטימי, ומכבד לעבודה משותפת. המטפל או המטפלת הזוגית שתמצאו תכבד את ההעדפות שלכם, תחפש את הדרך הנכונה לכם (שהיא ייחודית רק לכם), ותעזור לכם להקשיב באמת – קודם כל ללב שלכם עצמכם, ומייד אחר כך ללב של בן או בת הזוג. בהחלט אפשרי ואפילו קורה לעיתים קרובות, שזוג אחד מוצא מטפלת מוצלחת שזוג אחר יחשוב שהיא פשוט לא מה שיעזור לו, וזה בסדר גמור.

אז, החלטתם לתת צ'אנס לתהליך של טיפול זוגי ואתם יודעים שלמצוא מטפל או מטפלת זוגית מוצלחת היא ההחלטה שעומדת בבסיס ההצלחה של התהליך. ברור לכם שזה הולך להיות תהליך תובעני ומחייב, גם בהיבטים כלכליים, גם בהקשר של זמן וגם מבחינת האנרגיה שתשקיעו ביצירת שינוי שעליו תוכלו לשמור לתמיד – אז כדאי שתבחרו מטפל זוגי מתאים, שיוכל להבין אתכם ואת הסיפור הייחודי שלכם ולבנות ביחד איתכם גשרים למערכת יחסים שעובדת יותר.

הנה הטיפים הכי חשובים לבחירת מטפל מקצועי שיידע לעזור לכם בתהליך טיפול זוגי יעיל, מקדם, קשוב ובר קיימא:

התמחות המטפל

לכל מטפל יש תחומי התמחות משלו. זה יכול להיות פסיכולוגיה, פסיכותרפיה, דמיון מודרך, אימאגו, תקשורת מקרבת ועוד אלף שמות. מה שחשוב הוא, שהגישה הטיפולית מתאימה לכם.

היבט משמעותי של גישות טיפוליות שונות הוא אורך הזמן והמיקוד בתהליך הייעוץ הזוגי. אם אתם מחפשים תהליך אפקטיבי וממוקד – כדאי שתקחו זאת בחשבון ותבררו בנוגע לגישה הטיפולית של כל מטפל. עוד היבטים משמעותיים יהיו הישירות של המטפל, הגישה שלו להיבטים הוליסטיים ורוחניים של תהליך הייעוץ, ועוד.

בנוסף, הניסיון של המטפל הוא גם דרך לשקף את המקצועיות שלו. מטפל בעל ניסיון קליני של הרבה שנים, הוא מטפל בעל ניסיון שיש סיכוי טוב יותר שיצליח להגיע אליכם וליצור שינוי.

סגנון והתאמה של כל מטפל זוגי

לפני הפגישה עם המטפל, תקיימו שיחת טלפון ראשונית, שבמהלכה תקבלו הסבר כללי על התהליך וגם תספרו על מה שהביא אתכם לפנות למטפל. כבר בשיחה ראשונית זו חשוב שתרגישו חיבור למטפל והבנה ממנו.

לכל אדם סגנון המתאים אישית לו. ישנם אנשים שיתחברו יותר למטפל "אקטיבי", שמושך יותר את השיחה ושואל שאלות רבות. אחרים יחושו בנוח לצד מטפל "פאסיבי", אשר ייתן להם להוביל את השיחה, לשקוע בתהיות שלהם וללכת בקצב שלהם.

בחרו את המטפל שיש לו את השפה, הקצב והיכולות שמדברים אליכם באופן אישי.

אגב, אם שני בני הזוג יכולים להשתתף בשיחה המקדימה, תוכלו אולי להשיג רמת התאמה אפילו יותר מדוייקת.

נושא חשוב לא פחות הוא הכימיה. גם היא, משתנה מאדם לאדם.

כימיה היא כל כך חשובה בין מטפל למטופליו, מכיוון שבאמצעותה אנו מרגישים פתוחים איתו, כנים איתו, ומקיימים טיפול אמיתי ופורה.

אל תתפשרו על מטפל שאתם לא מרגישים איתו בנוח. שאלו את עצמכם:

האם המטפל מעורר בי תחושת ביטחון?

האם הוא מרגיש לי אדם שאוכל לסמוך עליו?

האם בן זוגי התחבר/לא התחבר אליו כמוני?

האם העלות היא משתנה משמעותי בבחירת מטפל זוגי?

הבחירה ללכת לטיפול זוגי מדגימה את הבחירה שלכם לשים את הזוגיות במרכז, והיא בחירה חשובה לאיכות החיים שלכם. במהלך הטיפול הזוגי אתם תשקיעו כספים, זמן, מאמץ, כוונות, ועוד משאבים בתהליך, וכדאי להגיע מוכנים לנושא.

טיפול זוגי מקצועי הוא לא עניין של מה בכך, גם מבחינת העלויות. תוסיפו לעניין את העובדה שהתהליך הטיפולי אורך בדרך כלל בין עשר לעשרים פגישות – וקיבלתם הוצאה שחשוב לקחת בחשבון.

ביחד עם זאת, מטפלים זוגיים טובים בעלות ממוצעת עולים הרבה אבל בדרך כלל שווים את העלות (להתגרש עולה יותר J). מטפלים זוגיים שבוחרים לגבות סכומים גבוהים מהממוצע, כנראה עושים כן בשל המוניטין שלהם ואז תוכלו לדעת שאתם יכולים לבחור גם במטפלים מצויינים שגובים פחות, ויתחייבו לתהליך שלכם ביחד איתכם לא פחות מכם.

ובשורה התחתונה: אתם בעיקר צריכים לבחור… בעצמכם

בחירת מטפל זוגי היא תהליך שאנחנו בוחרים לעבור בדרך לחיים טובים יותר. בתור אירוע זוגי, היא צריכה לכלול הקשבה וסבלנות. חשוב לדעת, שהמטפל הזוגי במקרה הטוב יאיר בפנינו אפשרויות ודרכים חדשות, יתווה לנו אולי דרך, אבל הוא לא יעשה את המסע בלעדינו. זה אומר, שאם אנחנו לא מחוייבים לתהליך, התהליך לא יהיה יעיל, גם אם בחרנו את המטפל הזוגי הטוב בארץ.

אז נכון, אחד התפקידים החשובים של המטפל הזוגי הוא לגייס את שני בני הזוג לתהליך, והוא יעשה כן בדרכים שונות: הוא יציב בפניכם אתגרים שאתם יכולים לעמוד בהם (ואולי אפילו יהיה כיף…), הוא יעלה שוב ושוב את החוזקות שלכם, כאנשים וכזוג, ועוד. ביחד עם זאת, בשורה התחתונה, בדיוק כמו שהזוגיות היא באחריות שניכם, גם תהליך הטיפול הזוגי הוא בעיקר באחריות שניכם. כשאתם יוצאים מהקליניקה לאחר פגישת ייעוץ זוגי, מוטלת עליכם בלבד האחריות לממש את כל מה שלמדתם, לשנות הרגלים ודפוסים ולהתכוונן לזוגיות אחרת.

רוצים לשמוע עוד על תהליכים זוגיים אצלנו?

אני מזמינה אתכם ליצור קשר עם הקליניקה ולקבל עוד פרטים על ייעוץ זוגי מבוסס מיינדפולנס, שיתאים בדיוק עבורכם!

דילוג לתוכן