סדנה מצולמת – ניהול טוב יותר של קונפליקטים בשיטת MBCC

היום, כשתוחלת החיים מגיעה אל מעל 80 שנים, ואנחנו מתחתנים בדרך כלל במהלך העשור השלישי של החיים – יש לנו המון שנים פנויות לזוגיות. במהלך עשרות שנים אלה, אנחנו לפעמים חווים מערכת יחסים מתגמלת, שממלאת אותנו בתחושות אהבה, שייכות ונצנוצים בעיניים – ולעומתם, בכל מערכת יחסים יש תקופות של קושי ומורכבות – לא רק בשל ההתאמה בינינו, אלא לפעמים גם בשל נסיבות החיים, תקופות של עומס ומשברי חיים. גם תקופות שמביאות איתן אושר גדול, כמו למשל התקופות של גידול ילדים קטנים, משאירות מעט מאוד מקום לטיפוח החיבור ביניכם – והמחירים ניכרים, לא רק בתחושת ה"בית" שלכם במהלך שנים אלה, אלא גם באיכות החיבור ביניכם לאחריהן.

גם בזוגיות שלא עוברת תקופות עמוסות או נסיבות שמשפיעות עליה, מטבע הדברים יש עליות וירידות באיכות החיבור ביניכם, ואין ספק שזוגיות טובה נמדדת במידה רבה ביכולת של בני הזוג להתמודד עם משברים. התמודדות בריאה עם משברים בהחלט כוללת הפגנה והכלה של רגשות פחות ממלאי לב, כמו למשל כעס, עצב, תסכול, וחוסר אונים. כשיש מקום לתחושות אלה בזוגיות – אתם יודעים שאתם עושים משהו נכון.

הסדנה המצולמת של ניהול קונפליקטים בעזרת מיינדפולנס, מטרתה ללוות אתכם בדרך קצרה וממוקדת של צמיחה, בהקשר לאופן שבו אתם באופן אישי מתמודדים עם קונפליקטים, כמו גם בדרך שאתם כזוג מתודדים ביחד עם רגעים של ויכוח או מריבה.

מה יש בסדנה המצולמת לניהול יעיל יותר של קונפליקטים עם מיינדפולנס?

הסדנה המצולמת מכילה חמישה פרקים שמגיעים כסרטוני וידאו: החלק הראשון הוא חלק מבוא, והוא מדבר על המסלול שנעשה בסדנה. אפשר לצפות בו ביוטיוב ולהתרשם גם מתכני הסדנה וגם מאופן ההעברה שלה.

ארבע ההרצאות שמגיעות לאחר הרצאת המבוא עוסקות בתהליך להתבוננות פנימית, שתוביל לניהול יותר קשוב ונכון עבורכם במהלך קונפליקט:

בהרצאה הראשונה נבדוק איפה אנחנו כרגע, באיזה אופן הקונפליקטים שלנו בזוגיות הם דווקא הזדמנויות לצמיחה (אישית וזוגית), נבדוק מה קורה לנו במהלך קונפליקט, מה האוטומטים שלנו – ועד כמה הם משרתים אותנו היטב.

בהרצאה השניה נדבר על שני עקרונות העל שלנו במהלך קונפליקט: הראשון הוא תמיד לתת לעצמי את המרחב הנדרש לי, לא משנה מה הרגש שמתחולל בי כרגע, והשני הוא לנסות להבין באמת מהי העמדה של בן או בת הזוג. שפע של כלים מהעולמות של תרגול מיינדפולנס יבואו לעזרתנו פה.

בהרצאה השלישית נדבר על שלושת עקרונות העל לזוגיות שעובדת, ועל "לפנות אל" מול "לפנות נגד". שלושת עקרונות העל הם אינטימיות, מחוייבות ותשוקה – וכשהזוגיות שלנו מספקת מבחינת שלושת ההיבטים האלה, אנחנו סלחניים יותר כלפי קונפליקטים וחווים בדרך כלל נינוחות, ביטחון ואושר בזוגיות.

בהרצאה הרביעית והאחרונה, נדבר על שילוב של כלים מעולמות התרגול של מיינדפולנס בשגרת החיים שלנו בכלל, ובמהלך קונפליקטים בפרט. לצד הכלים הללו, גם נסכם את מה שכבר למדנו ונלמד, דרך שיר טיבטי שהוא מיוחד בעיני, את התהליך של הטמעת הרגלים חדשים – שהוא תהליך שנדרש לסבלנות וחמלה.

הסדנה לניהול יעיל של קונפליקטים היא סדנה אישית, שנכון אבל ממש לא חובה לעבור כזוג

הנחת הבסיס שלנו בסדנה היא שהתקשורת והעבודה נעשית בין שני אנשים: המדריך, והמקשיב. אז נכון שאנחנו עובדים על שיפור הגישה בקונפליקטים, שמערבים בהכרח עוד אדם – אבל, אנחנו במהלך הלימודים לוקחים אחריות רק על עצמנו (שגם בזה, אם תבדקו עמוק, תגלו שיש משהו משחרר). העבודה האישית הזו במהלך התמודדות עם קונפליקטים תאפשר לכם לקחת את הכלים מבוססי המיינדפולנס בסדנה לכל סוג של קונפליקט ולהחליט על עקרונות לשינוי עצמי שיובילו אתכם לניהול משא ומתן יעיל יותר: בעבודה, עם כל בני המשפחה, עם הילדים ועוד. המטרה היא לנהל את הרגשות בשליטה, לבטח את עצמי, לתת לעצמי מספיק מקום להרגיש מה שאני מרגיש – אבל לא להתבטא בצורה הרסנית, אלא בצורה בונה.

איך מתחילים?

הסדנה לניהול קונפליקטים בשיטת MBCC היא סדנה בעלות בסדר גודל של מפגש אחד אצל יועץ זוגי. היא נועדה לתת כלים לזוגות (וליחידים) להתמודדות נכונה יותר עם רגעים שבהם כל אחד מאיתנו מובל על ידי כוחות שמתנגשים, כשהרצונות לא באים על סיפוקם ואנחנו לא מוצאים דרך זה אל זו, כשאנחנו תלויים (לפחותת בנושא שעל הפרק) זה בזו. הכלים יישארו איתכם תמיד, והכוונה היא לאפשר לכם לבטא את עצמכם טוב יותר, להבין טוב יותר את הצד השני, לתת יותר מקום לכל עולם רגשי ולמצוא דרך יעילה יותר להתמודד עם חוסר הסכמות.

אם כל אלה נשמעים לכם כמו מטרות ראויות, אתם מוזמנים לצפות בסרטון המבוא של הסדנה, וליצור איתי קשר לטובת המשך הצפייה בשאר הסרטונים. בהצלחה רבה!